Ontdek het programma van De Zomer is van Mechelen
Mechelen Winter

Zit je met een vraag? Neem een kijkje hieronder en wie weet staat je antwoord ertussen.

ALGEMEEN

Wat is Mechelen Houdt Je Warm?

Mechelen Houdt Je Warm is een campagne van Mechelen Feest. Het winterprogramma omarmt een breed publiek, van feestgangers tot cultuurliefhebbers. Naast de vertrouwde hoogtepunten zoals de viering van Oudjaar op de Grote Markt en het sprankelende Mechelen in Vuur en Vlam, voegen we jaarlijks nieuwe evenementen toe. De kern van onze campagne draait om het samenbrengen van mensen voor warme momenten tijdens de koude wintermaanden.

Heb je zelf een boeiend initiatief gepland in Mechelen of de omliggende wijken en dorpen gedurende de wintermaanden? Laat het ons weten via info@mechelenhoudtjewarm.be. We horen graag van je!

Kijk hier wat er op de agenda staat.

Mag ik flyeren op evenementen?

Zonder toestemming van de organisatie is het verboden te flyeren op evenementen.

Mag ik bommetjes of vuurwerk afsteken tijdens de feestdagen?

Zonder schriftelijke toelating van de burgemeester is het bezit of gebruik van vuurwerk of bommetjes verboden. Zowel op de openbare weg als op privédomein. 

Doe je het toch? Dan volgt een GAS-boete. Meer  info vind je op mechelen.be/vuurwerkverbod.

Ik wil graag aanwezig met mijn drank- en/eetkraam op een van de evenementen.

Stuur een mailtje naar info@mechelenhoudtjewarm.be en wij bezorgen je meer informatie.

BEREIKBAARHEID

Hoe verplaats ik me naar en in Mechelen?

Je kan op verschillende manieren naar Mechelen komen. Met de trein, fiets, auto of het openbaar vervoer. Ontdek welke optie voor jou het beste is. Op de pagina van stad Mechelen komt je alle informatie te weten.

Wanneer kan ik gebruik maken van de gratis shopping shuttle?

Wie met de auto naar Mechelen komt, kan op zaterdag en koopzondagen gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle

Parkeren kan gratis aan P&R Nekker en Mechelen Zuid. Van daaruit brengt de gratis Shopping Shuttle je naar het centrum en weer terug. Of parkeer bij Parking Keerdok (op koopzondagen gratis!) en neem de gratis pendelboot tot aan de Haverwerf.

Meer info via www.shoppeninmechelen.be

VEILIGHEID

Wat kan ik doen als ik word lastiggevallen?

Grensoverschrijdend gedrag is onaanvaardbaar. We tolereren geen enkele vorm van verbaal geweld, seksisme, racisme of intimidatie. Jij bepaalt waar je grens ligt. En niemand anders. Nee is nee. Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag? Meld het. Dat kan bij de politie of via het lokaal meldformulier van Stad Mechelen. Het is belangrijk dat je niet alleen met je gevoelens blijft zitten. Praat erover met iemand die je vertrouwt of spreek de organisatie aan.

Ik zie dat iemand wordt lastiggevallen. Wat moet ik doen?

Reageer. Want als omstaander maak je het verschil. Vraag of iedereen oke is en blijf rustig. Spreek dan een medewerker aan. Hier vind je meer tips om goed te reageren. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig voelt.