De mensen maken de stad

Ontdek de expo 'De Mensen Maken de Stad'

Het zijn de mensen, hun verhalen en de plekken die ze bezoeken, die de stad maken tot wat ze is. De verhalen van deze mensen en de plaatsen waar ze samenkomen, zijn minstens zo belangrijk. 

Meer dan twee jaar lang verzamelde ‘De Mensen Maken de Stad’ verhalen over Mechelen en haar inwoners. Als kers op de taart sluiten we het project dit najaar af met een prachtige fototentoonstelling.

De mensen maken de stad, Mechelen

Op maar liefst 16 locaties in en rond Mechelen vind je even veel levensgrote portretten van Mechelaars. Bij elke foto hoort uiteraard een persoonlijk verhaal.

Trek je wandelschoenen aan of volg de georganiseerde fietstocht en ga de foto's ter plekke bewonderen en lees de verhalen die erbij horen. Je kan hieronder elk verhaal apart aanklikken of ze als geheel in de brochure lezen. 

De papieren brochure kan je ook opvragen aan het onthaal van het Huis van de Mechelaar, het Sociaal Huis en bij UiT in Mechelen.

Samen gaan we voor een extra warm eindejaar! Wij zijn benieuwd naar jouw hartverwarmende actie! Deel een foto van jouw warme actie met #2800love en tag @mechelenhoudtjewarm! 

Mechelen Houdt Je Warm 2020 was een hartverwarmende editie met Mechelse acties én warme wensen!

We zien je graag terug tijdens de winter van 2021 voor een nieuwe editie!